måndag 15 oktober 2007

Blog Action Day - med miljön i fokus

Idag bloggar hela världen om miljö. Eller i alla fall många eldsjälar som har en egen blogg. Och det är viktigt att hålla klimathotet uppe på agendan. Beslutsfattare, ideella organisationer och vanliga dödliga som du och jag kan påverka hur världen ser ut för framtida generationer.

Jag är överlycklig att jag lyckades övertyga vår vd om att blogga om miljön idag. För har man viljestyrkan så kan man till slut påverka även någon som känns svårt att påverka.

Hur kampen ska sluta bestäms egentligen inte av beslutsfattare. Kampen avgörs hemma vid middagsbordet. Det är vi som väljer vilka produkter vi ska köpa, vilket politiskt parti vi ska rösta på. hur vi spenderar vår tid och vilka frågor vi pratar om med våra vänner och på jobbet.

Många bäckar små kommer leda till en förändring, det är jag övertygad om. Men innan vi är där är det dags att sluta överkonsumera, spendera mer tid i naturen för att se vad vi kanske går miste om och självklart göra allt för att påverka de som kan påverka de som kan påverka.


Bloggers Unite - Blog Action Day

Inga kommentarer: