torsdag 6 december 2007

# 10 En hyllning till spyorna

Vad vore ett helt år utan den sköna fyllans största bakslag, en duns ner på badrumsgolvet och huvudet mot toaletten? Ingenting. För en spya är värd så otroligt mycket mer än sin vikt i guld. Du kan i kronor och ören räkna ut hur mycket pengar du brände på ingenting. Men samtidigt är spyan också ett tecken på att du inte lever inom ramarna, du håller dig inte på den lugna kanten, du vet helt enkelt inte var gränsen går.

Jag har hela mitt liv varit så stolt över att jag aldrig spytt dagen efter en fylla. 2007 blev året då allt förändrades.

En lördag i september åts det kräftor och pajer, det dracks nubbe, öl och vin och det bar av till fjolljollen – stället som är synonymt med kaos. Efter diverse raggningsförsök på dörrvakterna (fanns inga snutar i närheten) var det dags att gå hem. S har redan försvunnit hem till en 20-åring och M är i full färd att dra hem sitt ragg. Och T och jag ska surfa ner för stentrapporna vid slussens bussar på brödkorgar.

Jag minns sen inte, fast ändå minns jag allt. Men jag förstår inte och kommer aldrig att förstå. Jag ramlar och får ledas till en taxi. Väl hemma hos T slänger jag mig på badrumsgolvet, lutar huvudet mot toan och vrålar – Jag kan inte spy, hjälp mig! Då hör jag följande:

- Bloooooooood, massor av äckligt bloood, blod och äckliga slamsor…

Tack T. Inga problem efter det.

Det enda jag gjorde dagen efter, förutom att sova, var att spy upp fyra klunkar vatten och lite till. Första gången i mitt liv det hände. Det finns en första gång för allt.

Dessutom:

* Spyor på vardagar. Är resultat av att jag glömmer att jag har ett vuxet jobb med en vuxen lön - och inte kan vara ute aspackad till kl. 02.

* Motorvägsspyan. Bodde hos mor och far under tv veckor i maj. Under den här perioden klämde jag in den årliga motorvägsspyan. Förlåt taxichauffören, men jag hann faktiskt ut ur bilen.

* Den traditionella lördagsspyan. Har, förutom ovan nämnda gång, inträffat när någon från jobbet varit med under kvällen. Bland annat efter min trekantsförfrågan som gick ut till snutarna vid Stureplan.

Det har varit ett bra år.

Inga kommentarer: