fredag 16 november 2007

Låt oss dela med oss!

Såg i svenskan att Beatrice Ask på sin korrekta politikersvenska har meddelat att reglerna för fildelning inte ska skärpas. Bästa nyheten idag! För många av oss är det redan en självklarhet. Det är vår marknad och inte film- och musikbolagen som ska bestämma hur mycket vi ska betala för konst (nåja), och inte fan vill vi att nån registrerar oss heller. Blir säkert en intressant diskussion med A ikväll eftersom hon jobbar på filmbolag och antagligen är av en annan åsikt än jag.

Trodde annars att allt bar åt pepparn den här veckan. Tillåtet att bugga för att sätta dit grov kriminell verksamhet, i Polen sitter två aktivister från Greenpeace och väntar på häktningsförhandling och ikväll på middagen kommer förra helgens bravader (i singular) och det blir säkert nån trevlig kommentar.

Låt oss dela med oss av konst och information till höger och vänster! Jag vill inte att min personliga frihet ska strypas om någon jag känner är kriminell.
Tack Beatrice! Du har förstått att det finns andra saker att lägga resurserna på än finniga tonåringar med för mycket hormoner som laddar ner nån film ibland.

1 kommentar:

Sandra sa...

Skulle vara intressant att veta om din kompis som jobbar på filmbolag höll med dig eller ej.

Detta med tanke på att arbete på filmbolag ju inte förutsätter att man är emot fildelning.

Många som jobbar inom filmbranschen ser ju att tiderna förändras och att film måste göras och distribueras på nya sätt.

Se på Steven Soderberghs film "Bubble", som han valt att lansera samtidigt på både tv, dvd och bio.

Kram!