tisdag 13 november 2007

Symptom på ett sjukt samhälle

Lycka är när man förstår att det finns någon mer än jag som är politiskt till vänster på jobbet. En vän mitt i "låt-oss-tjäna-pengar-snabbt-och-köpa-sälja-köpa-sälja-marknadsekonomin-är-till-för-alla". En kollega skulle också röstat på Enhedslisten i det danska valet idag. Om han fick vill säga, utlandsdanskar har ingen rösträtt.

Är inte massdemonstrationerna när ungdomshuset i Köpenhamn skulle läggas ner bara ett av dagens exempel? Ungdomar i länder som domineras av högerpartier som tydligt riktar in sig på att minska den personliga valfriheten försöker göra sig hörda. I Frankrike ville regeringen begränsa arbetsrätten för ungdomar och hela Paris brann. Slit och släng istället för utbildning och självförtroende. Hoppas det danska högergänget sladdar av vägen och förlorar makten, jag ställer inte upp på minskad personlig frihet. Svenskan skriver om valet här.

Snart kommer vi alla kanske vara avlyssnade och övervakade. Sätt in ett chip i armen, handla mat och pengarna för det du köper dras automatiskt från ditt konto. Företag läser dina mail, Yahoo och hotmail läser automatiskt dina mail och anpassar reklamen efter innehållet i dina mail. Och snart kommer alla sms och telefonsamtal avlyssnas. Hej och välkommen storebror!

Håller med Ordfronts ordförande och Trimbros vd. Vi måste i alla fall få en chans att ta ställning till om vi vill offra vår frihet. Den 14 november röstar regeringen om buggning. Det är dags att säga ifrån.

Så då känns det helt fantastiskt att veta att man inte är ensam i sin övertygelse här på jobbet. En menande nick, kanske till och med ett glädjetjut imorgon om Helle vinner över Anders.

Pms-varningen har skrivits ner till en 3:a på den 5-gradiga skalan.

Inga kommentarer: